Resedagbok från Colombia dag 9

2015-10-08

Idag hade vi tagit ledigt från jobbet för att åka med på en båtresa resten av gänget skulle ut på. Vi startade båten ganska tidigt och åkte upp längs floden. Det tog intr lång tid innan dom första rosa delfinerna ville visa upp sig och hoppade runt båten. Först stannade vi i en liten indianby för att titta på en skola sol ankarstiftelsen har byggt och även en vattenreningsverk dom har installerat. När vi först kom till byn så var man tvungen att fråga hövdingen om det var okej att gå i land och det var inga problem, han verkade väldigt snäll och pratsam. Vi vandrade genom den lilla byn och hälsade på massor av människor, alla barn hade lov från skolan idag så det var barn överallt! När vi tittade på vattenverket så var Larsa närvarande hela tiden medans Andreas inte tittade nånting för att han spelade fotboll med några barn.

I nästa by vi besökte gjordes väldigt mycket hantverk och dom hade en stor utställning som vi gick runt i och tittade  på och även handlade små saker i. Under tiden vi var där så ville indianerna visa en traditionell dans där några kvinnor sjöng och spelade trummor. Två barn var utklädda till apor och hoppade omkring. Andreas och några andra av gruppen blev indragna i dansen och skuttade omkring där utan att fatta vad dom gjorde!

By nummer tre var stället där vi skulle äta lunch, och det var den by som låg så långt upp man kunde komma just nu på grund av vattennivån.  Först fick vi in nån fisksoppa som var katastrof! Den var buljong och fiskrens i princip. Vi satt och försökte få i oss lite mat men Andreas fick knappt i sig nått. Efter ett liten tag fick vi reda på att det fanns buffé oxå, så nu kunde vi äta oss mätta. Efter maten fick alla vandra runt lite fritt och vi tog oss till ett utsiktstorn mitt i byn. Man såg stora delar av byn men det var inte jätte märkvärdigt, men det blåste lite där uppe så vi satt bara där och kylde av oss typ.

På vägen tillbaka så stannade vi mitt på floden för det var ganska många delfiner som lekte just där. Tre personer i båten fick då för sig att ta ett dopp i floden, det var PO som är anställd av ankarstiftelsen och så klart vi två. Nu kan vi alltså säga att vi har badat med delfiner även om vi bara var i några sekunder på grund av att det finns ganska gott om pirayor i floden.

By nummer fyra som även var den sista vi besökte hade mängder med tama djur man både fick klappa och hålla för en liten slant. Denna byn ligger i Peru. Djuren vi träffade var troligen drogade på både gott och ont, det var ju ett sätt för att byn skulle kunna försörja sig och det skapade jobb så det är ju ändå bra. Här fick vi träffa apor, sengångare, en anakonda, sköldpaddor, kajmaner, en ozelot och ett piggsvin.

På kvällen ville vi gärna ta oss till Brasilien och fick med oss PO som bott o Brasilien nästan hela sitt liv och agerade tolk och trevligt sällskap till oss. Först sa Andreas att han ville dricka en caipirinha på sitt första besök i Brasilien. Vi gick från bar till bar och restaurang till restaurang men utan att finna denna brasilianska drink, men tillslut hittade vi ett litet gatustånd som hade det och vi fick varsin liten pall att sitta på.

Sen passade vi även på att äta lite mat när vi ändå var på andra siden gränsen. Den brasilianska delen av stade kändes mycket mer väl organiserad och städad. Men det enda som skilde länderna åt var några vägkonor, så ena sidan pratar dom portugisiska och den andra spanska fast det är ändå samma stad.

Idag besökte vi alltså tre olika länder!

Önskar du se tidigare inlägg så går du in på NYHETER / AKTUELLT