Resedagbok från Colombia dag 5

2015-10-04

Idag trodde vi att vi skulle vara lediga för det sa pastorn när vi först kom ner till leticia. Men det var en missuppfattning precis som så mycket annat. Istället skulle vi jobba 7-12 fick vi reda på igår kväll. pirayafisket vi hade bokat fick vi flytta fram tills imorgon. Så dagen började med att pastor Carlos kom med sin lilla vita skåpbil och hämtade upp oss precis som vanligt. Efter ca 15 minuter var vi framme vid skolan, precis samtidigt som fönstren anlände på en liten moped med flak. Ännu en missuppfattning, fönstren vi var och tittade på häromdagen var ju inte dom vi skulle ha tyvärr. Det var fönster med lite vackra profiler och myggnät i medans dom vi fick såg mer ut som fängelsegaller utan myggnät. På dagens schema stod det alltså montering av fönster, vi började fundera direkt på hur infästningen skulle gå till. Fönstren var tillverkade på samma sätt som planken, de skulle träs in i balkarna och sedan skulle det muras mer uppe på. Det gick väldigt smidigt även att det var ca 38 grader varmt enligt Carlos, vi har nog redan börjat vänja oss lite av värmen.

Efter en hyfsat kort dag ute på bygget så var vi hembjudna till Carlos för att få lunch. Stekt fiskfilé med ris var det framdukat till oss men på pastorns tallrik låg det väldigt ljusa revbensspjäll. Men när han började äta så var det massa små ben i oxå, så vi undrade ju vad det var och fick förklarat för oss att det var utav samma fisk. FISK?!? Tänkte vi, måste ju vara ett monster! Som vi trodde så var det ett riktigt flod monster, på våran tallrik låg alltså kött från fisksorten Arapaima. Men den var riktigt god precis som allt annat vi äter här nere!

Efter maten så sa Carlos att han skulle hämta upp oss 1,5 timme senare för att titta på selva. Vi hade ju ingen aning om var det var men tänkte att det kanske är en fin staty eller liknande. Vi tog oss en liten promenad för att titta runt lite i staden, men precis allt var stängt pga siesta. Då fick vi göra detsamma och traskade hemåt.
Väl hemma tittade vi i vårt lilla lexikon för att se vad selva betyder. DJUNGEL! Där försvann den siestan för oss, skulle vi äntligen få komma ut långt i djungeln och titta! Carlos tutade utanför hotellet och vi gick ut. Vi satte oss i bilen och började åka iväg på smala betongvägar i skogen. Tillslut kom vi fram till ett hus med 8 eltrådar runt hela tomten och en stor port. Han tutade med bilen och så öppnade en kille dörren, vi hade kommit till hans vänner. Carlos lämnade lite byggmaterial och majs och fick tillbaka ca 250 ägg. Denna lilla gården låg inne i djungeln och vi såg flera fräcka fåglar, vissa läten är riktigt häftiga. Vi gick runt och tittade där inne på gården bland alla hönor och papegojor. Vi fick syn på ananas plantor som vi båda blev lite fascinerade av, ingen av oss har tidigare sett ananas växa i verklighet. Efter ett besök på ca 20 minuter så var det dags att åka igen, en kille, en tjej och ett liten barn hoppade oxå in i bilen. Vad roligt med lite mer folk nu när vi ska till djungeln tänkte vi, men bilen började åka åt samma håll som vi kom från. Ännu en missuppfattning, han körde raka vägen till hotellet och släppte av oss igen tyvärr. Men men vi får säkert komma en bit in i djungeln snart hoppas vi.

När vi kom hem igen så gick vi och köpte en grön fin melon och varsin öl. Vi hade ingen kniv så vi fick börja skära med Larsas pincett. Men detta var ju ingen melon, det var en sjukt stor avokado. 4-5 gånger så stor som den vi har i Sverige och grönt skal istället för svart. Då sprang vi tillbaka till affären och köpte lite bröd, blev en perfekt måltid.

Runt kl 18 gick vi och skulle shoppa lite, var sitt par flipflopp och ett par jeans shorts för 75kr köpte Andreas. Eller grande ska vi nog kalla han nu, väldigt många som tycker han är enormt stor! När vi började gå hemåt så hörde vi livemusik bakom hotellet, vi började gå däråt och stannade utanför vad det såg ut som ett vanligt hus med mängder av folk som dansade salsa med livemusik. Vi hann knappt stanna innan alla människorna tittade på oss och 3 tjejer sprang ut för att mer eller mindre dra med oss in. Dom bjöd upp oss direkt, Larsa dansade en blandning av salsa och bugg medans Andreas försökte följa med i deras rytmer med hyfsat bra resultat. Vi förstod det som att det var dans varje kväll, så vi lär hamna där igen nån kväll fast med andra skor än flipflopp 😉

Önskar du se tidigare inlägg så går du in på NYHETER / AKTUELLT