Resedagbok från Colombia dag 12

2015-10-11

Idag tog vi ledigt från jobbet för det är ju ändå lördag. Vi började dagen med att ta en tuctuc till naturreservatet Omagua för att vandra omkring lite i djungeln igen. Där skulle även finnas nån linbana man kunde prova att åka, vad vi hade förstått. Väl framme betalade vi några killar som låg och slappade utanför ett hus. Utanför huset hade dom en ganska stor ozelot i en bur och en väldigt liten apa som hoppade runt där inne som ett sällskapsdjur. Apan var inte så mycket större än en hamster.

Det första vi fick göra var att ta på sig varsin bergsklättrarsele och ett par handskar. Vi plus 2 killar som jobbade där började vandra in i skogen på smala gångar av plank som dom byggt. Här var skogen väldigt tät och mängder av småkryp överallt. Efter vi gått en tag stannade vi vid ett stort träd, där hängde det ner klättrarlinor. Vi blev ihopkopplade med varsin lina och fick börja klättra med hjälpa av några handtag som nöp fast runt linorna. Efter en väldigt varm, svettig och jobbig klättring kom vi upp på en platå som låg 35 meter över backen. Härifrån fick vi ta oss till ett annat träd via en hängbro som var byggd av några brädor, det svajade redigt. Sedan var det en linbana som gick ganska fort, sen ett klätternät och sen tillsist en linbana igen. Det var inte alls vad vi hade förväntat oss eftersom ingen kunde engelska här heller. Men det var en rolig och spännande upplevelse att få hänga och klättra ovanför träden i djungeln.

När vi skulle hem så valde vi att gå en bit och se om vi hittade nått kul på vägen. Det var nu sjukt varmt ute så vi orkade bara gå 2-3 kilometer. Här såg vi en liten restaurang efter vägen och stannade för att köpa nått att dricka, vårt vatten var pissjummet. Här fanns även mat så vi beställde in pollo (kyckling) för det var det ända vi kände igen. In kommer en tallrik med soppa som vi bara tittade på och strax efter kom maten. En tallrik med ris, grönsaker och en hönsklubba från en höna som måste självdött. Andreas tog en liten tugga av det så kallade köttet direkt och fick knappt i sig det, bara växte i munnen och smakade sjukt illa. Köttet var inte vitt utan brunt och rött.

Vi sa att vi får åka tillbaka till Leticia och köpa nån mat där istället. Men nu satt vi ju där med varsin stor tallrik soppa och en hönsklubba som var nästan orörd. Larsa fick en lysande idé, varje gång dom som jobbade där tittade bort la vi bitar av köttet antingen i servetter eller i soppan. Efter en stund såg det ut som att vi ätit all mat utan soppan så vi betalade och skyndade oss hemåt.

Väl hemma igen så kunde vi inte tänka på nått annat än att få svalka sig i nått vatten och fick reda på att ett hotell lite längre bort hade en pool man kunde få bada i mot betalning. Vi fick först gå till marknaden för att köpa badbyxor till Andreas, som hittade ett par för 30kr. Så idag blev det sol å bad i ett par timmar och det var vi värda tyckte vi.

Sedan på kvällen tog vi oss en promenad för att se om det var nått liv i staden. Det var mycket lugnare än vad vi hade trott och inte alls så mycket folk ute. På en stor scen i en park hade några barn en dansuppvisning som vi stannade och tittade på, det fick avsluta denna dagen.

Önskar du se tidigare inlägg så går du in på NYHETER / AKTUELLT