Brf Skördaren, Algutstorpsområdet, Vårgårda

2018-01-01

BRF Skördaren

Byggår: 2017-2018.
Beställare: Egen regi.
Arkitekt: Glantz Arkitektstudio.
Storlek: 26st lägenheter i bostadsrättsform, fördelat på tre huskroppar.
Byggteknik: Betongbjälklag och stålpelare, översta plan och tak är uppbyggt av trä. Fasad av träpanel.

Strax före jul 2018 flyttade de sista kunderna in på Brf Skördaren.

Brf Skördaren erbjuder ett mycket bekvämt boende för den som önskar en lägenhet med tillhörande balkong och hiss. Lägenheterna är fördelade på tre flerbostadshus om två till tre våningar plus en takvåning i respektive hus samt en gemensamhetslokal i källarplan i ett av husen. Variationen är stor, här hittar man alltifrån en 1,5 rums lägenhet med kök på ca 36 kvm upp till de största lägenheterna på dryga 90 kvm fördelade på fyra rum och kök. Alla lägenheter har balkong – vissa har till och med två – och det finns möjlighet till inglasning om man så önskar.

Fasaden består av panel med ljus färgsättning och trapphusen är uppglasade. Två av husen har så kallade linhissar och ett hus en långsamtgående skruvhiss.

Området i sig har flera mötesplatser som inbjuder till gemenskap grannarna emellan. På trädgårdstorget i områdets mitt finns boule- och badmintonbana, lekplats med sandlåda och gungställningar, sittbänkar och sittgrupper med bord och en skyddande pergola. Stor vikt har också lagts vid att skapa vackra planteringar med träd, buskar och klätterväxter i området.
Till detta kan adderas ett väl genomtänkt belysningskoncept för att öka tryggheten och förhöja mysfaktorn.

I anslutning till husen finns en carport till respektive lägenhet, generösa gårdsförråd samt besöksparkeringar. I källaren i ett av husen finns också tillgång till ett gemensamhetsutrymme med en stor samlingslokal med tillhörande kök, gästrum, bastu och omklädningsrum.

Du kan även klicka nedan för mer info:
Bofakta        Huvudbroschyr

skordaren-aug-2017