Resedagbok från Colombia dag 8

2015-10-07

Idag fick vi åntligen jobba med trä på bygget, men det var lite problem innan vi kunde börja tillverka takstolarna. När vi blev upphämtade på morgonen så fick vi reda på att planken som var beställda inte kom för att vatten nivån var för låg i floden. Så dagen började med att besöka några olika bygghandlar för att leta efter plank stt köpa. Utan att få med en enda planka men lite spik så fortsatte vi mot skolan. När vi kom fram förklarade dom att virke skulle komma med lastbil om en timme så det löste sig på nått sätt.

 (bild från en av bygghandlarna)

Virket vi fick vägde fruktansvärt mycket och var alldeles sandigt.

Idag fick vi på hammarband och började spika ihop takstolar.

När vi kom hem igen så hade resten av det svenska gänget kommit ner. Det blev ingen siesta för oss idag för gänget skulle åka på en invigning av ett barnhem och vi säger ju inte nej till en utflykt. Det hölls en ceremoni på barnhemmet där även ett gäng amerikaner var på plats. Det var barn som sjöng och spelade olika instrument, även vi fick sjunga lite för både den svenska och den colombianska nationalsången spelades. Alla barn var oxå med och lekte med vårt hår när vi satt på stolar under ceremonin. Alla som var där fick ta del av en fikabuffe och fick en liten gåva i form av ett halsband med ett kors. Efter detta ville resten av gänget se papegojorna som vi hade pratat mycket om, men vi kom ca 30 minuter för sent så dom var ganska tysta tyvärr.

Idag kom även en riktigt störtskur, äntligen! Vi hade ju inte fått se detta innan och det regnade nått sjukt mycket. Eftersom att vägbrunnar och dylikt inte funkar så jätte bra så dröjde det kanske 20 sekunder innan det var stora pölar på hela vägarna.

Kvällen avslutades med flera timmars prat när vi satt nästan hela gänget samlat och pratade. Börje pratade bland annat om en idé han ville förverkliga, han vill bygga en plattform uppe i ett jätte stort träd inne i djungeln. Dit upp vill han hissa upp några husvagnar för att få det till ett liten hotell. Hotellet skulle passa perfekt för nygifta japanska par enligt honom. Åh varför inte, kanske nästa projekt för Rydlers bygg att satsa på!

 

Önskar du se tidigare inlägg så går du in på NYHETER / AKTUELLT