Resedagbok från Colombia dag 6

2015-10-05

Nu var dagen äntligen här, dagen med stort P! Denna dag har vi längtat efter sen vi var i Bollebygd och jobbade tillsammans en dag. Vi besökte nämligen Peru och fiskade pirayor!!
I morse kom en kille och hämtade oss och då såg vi att två till personer från hotellet oxå skulle med. Det var ett par från USA som kunde lite spanska. Snacka om tur för oss, vi skulle få en egen tolk. Vi började vandra ner mot amazonasfloden för att sätta oss i en båt och börja åka mot Maracha som är det naturreservat där vi skulle fiska. Vi blev avsläppta i ett litet flytande hus där en guide stod och väntade på oss. Han förklarade att det var ca 4 kilometers vandring genom regnskogen för att komma till sjön. Detta hade vi inte en aning om, vi trodde vi skulle gå på nån liten väg eller liknade men det var knappt en stig att gå på. Vandringen tog säkert 2 timmar. Nu fick vi uppleva en dröm för oss båda, att få vandra hyfsat fritt inne i skogen. Guiden var en helt fantastisk liten herre som smög och nästan kröp fram under vissa partier. Han förklarade och visade mängder av olika träd och djur som dom snälla amerikanerna översatte för oss. Vi såg ödlor, grodor, fåglar och fjärilar i alla färger och storlekar, spindlar, stora tusenfotingarna, en sengångare och apor.
När vi kom fram till sjön så var det massa flytande hus som bildade ett slags hotell. Nu fick man tid för att vila en stund innan lunchen. Vi började med att lägga oss en stund i varsin hängmatta och att ta ett dopp i en bassäng dom hade byggt i sjön, där fanns inga pirayor utan bara massa andra små akvariefiskar. Sedan gick vi runt och titta i alla byggnader där vi såg papegojor, en tucan och massa grisar av nått slag som levde i skogen men hade lärt sig att det erbjöds mat till dom runt boendet.

Efter lunch så slängde personalen i alla rester i vattnet och fiskar började hoppa som galningar, då kastade vi i nät och fångade betesfisk. Då var det dags att ta båten ut på sjön och börja fiska. I snitt tog det ca 5 sekunder från att du släppt i kroken tills att det var fullt av pirayor som nafsade. Det var sjukt svårt att få dom att fasta på kroken, men vi lyckades tillslut! 4 st små pirayor lyckades vi få upp och det var grymt häftigt!

När vi tog båten hem från naturreservatet tillbaka till leticia så började det blåsa, regna och åska. Då fick båten såklart soppatorsk mitt ute på floden, han som körde båten tog fram en liten åra och började ro. Andreas hittade då en skurmopp i båten och hjälpte till och ro med den så gott han kunde. Nu började det blixtra nått sjukt mycket, blixtarna gick nästan i sidled och var alldeles rosa. Tillslut kom en annan båt och lämnade lite mer bensin till oss så vi kunde ta oss in till land.

Detta var helt klart den bästa dagen hittills, och vi skulle kunna skriva hur mycket som helst men det tar vi på hemmaplan istället.

Önskar du se tidigare inlägg så går du in på NYHETER / AKTUELLT