Resedagbok från Colombia dag 13

2015-10-12

Idag hade vi bokat en tur till isla de la micos (apön). Denna turen innehöll besök i flera andra byar som vi redan besökt, så vi lyckades boka en egen tur som bara tog oss till ön. På morgonen blev vi hämtade av en kille som gick med oss ner till hamnen. Väl där fick vi sätta oss på några stolar och vänta en stund medans han sprang iväg och fixade lite saker. Han kom tillbaka med lite fisklinor och krockar, men vi tänkte ju inte så mycket på det för vi skulle ju bara till apön. Efter en stund i båten så körde vi fram till en indian som satt i sin uthuggna stock till kanot, där köpte han vi var med lite små fiskar som indianen höll på och dra upp i sitt nät. Vi stannade några gånger till på vägen för att titta på alla delfiner som simmar lite överallt.  När vi kom fram till apön så skulle vi titta på ca 6000 apor av fyra olika arter. Men det vi hade läst stämde inte alls, här fanns ca 100 herr Nilsson och inget mer vad vi fick se. Men aporna klättrade och hoppade mellan människorna som var där, och det var inte ofta som inte någon apa hängde eller satt på en. Efter vi vart på ön i kanske 2 minuter så sket en apa på Andreas, det var skit i håret, på nacken, på t-shirten och på väskan. Och det stank verkligen apskit! Men skita själv har Andreas inte lyckats med idag, han tog nämligen en tablett imodium igår när han kände sig lite konstig i magen. Nu är det bom stopp och vi vet inte hur länge han kommer vara förstoppad.

När vi åkte hem igen från ön så stannade vi på en liten strand i Peru. Vi hoppade av och hade ingen aning om vad vi skulle göra, kanske blir vi bara lämnade här och båten sticker. Men nu plockade han fram fiskeredskapen som bestod av, varsin lina med en krok och en mutter som sänke. Vi agnade med bitar av fisken vi köpt av indianen och kastade ut. Ett par sekunder senare så kände man att det nafsade på kroken men vi lyckades inte kroka något. Men bara ett par minuter efter vi gick i land fick kaptenen upp en stor röd piraya. Vi fortsatte att fiska en stund men betet bara försvann från krokarna hela tiden. Vi åkte vidare nedströms till ett annat ställe och provade där istället med mycket lyckat resultat. Pirayorna nappade precis som makrillen kan göra om man hittar ett bra stim och rycker snabbt i sidled precis som makrillen oxå gör. Vi krokade 5-6 st innan vi fortsatte tillbaka till leticia.

På eftermiddagen gick vi till papegojparken för att se detta skådespel en sista gång. Det ligger en stor kyrka precis jämte parken som vi gick in i, där betalade vi vaktmästaren lite pengar så vi kunde gå upp i kyrktornet. Härifrån var det helt annorlunda att se fåglarna, det går inte förklara detta fenomen men det är helt otroligt!

I morgon bitti är det invigning av skolan vi byggt och sedan går vårt flyg till Bogota kl 12. Sen flyger vi vidare till Frankfurt kl 21 så uppdatering av bloggen imorgon kanske inte blir av. Vi har haft det väldigt bra här borta och hoppas att ni som läst har tyckt det vart roligt att följa det vi har upplevt. Vi kommer även hålla ett föredrag på Rydlers 40 års fest och visa massa bilder.

Önskar du se tidigare inlägg så går du in på NYHETER / AKTUELLT