Resedagbok från Colombia dag 4

2015-10-03

Idag på bygget så fortsatte vi att mura, så inget speciellt hände väll under arbetstiden. Det ända som hände som kan vara både kul och tråkigt att berätta var att under några timmar på dagen verkar det som att barnen på barnhemmet går lång bort för att vara i skolan, under den tiden så rör det sig andra barn i området. Just idag kom det in 5 små barn och försökte prata med oss, men vad vi förstår det som så var det ägaren till barnhemmet som var där idag och han gillade inte att det var andra barn där. Han jagade bort dom stackars barnen och kasta vatten på dem och schasade precis som om de vore katter.

När vi kom tillbaka till hotellet idag så satte vi oss och pustade ut i den otroligt vackra trädgård som finns på innergården. Den består av massa palmer, vackra blommor och en allmänt skön aura. En liten kolibri var framme vid några blommor ett flertal omgångar, men den är så sjukt snabb så vi lyckades varken filma eller ta kort idag heller tyvärr!

Kl 19 var det dags för den där salsakursen som vi nämnt tidigare, vi trodde vi visste precis vart vi skulle gå för att komma till pastorn men lokalsinnet verkar ha försvunnit efter vi korsade ekvatorn. Vi fick gå tillbaka till hotellet för att försöka få en liten vägbeskrivning, efter mycket förklarande hit å dit så fick vi tag i en liten karta som hon i receptionen ritade vägen på. När vi väl kom fram så förstod vi att vi missuppfattat pastorn, istället för salsa så var det gudstjänst. Man skulle kunna säga att gudstjänsten hade amerikanska influenser. Det var elgitarrer, trummor, piano och sång. Låtarna dom sjöng påminde om svenska Melodifestivalen, eftersom att alla stod upp så rörde man på kroppen utan att tänka på det och man försökte sjunga med utan att fatta ett ord. Efter dom spelat ett antal sånger så var det dags för pastorn att predika, han gapade å skrek ut sina texter och var sjukt entusiastisk. Han hade en ljusrosa skjorta på sig och endast knapparna var samma färg efter han talat klart, det var så mycket svett så det gick att vri ur flera liter svett efter. Sen var det dags för alla i församlingen att kramas, de flesta kramade dem som stod närmast. Men ett tiotal tjejer som stod längre bort sprang fram till Andreas för att få krama denna stora blonda kille, även Larsa fick många kramar men det var nog för att dom ville vara snälla chansar Andreas på 😉

Nu blir det en kall öl och lite färsk frukt på våran lilla altan och sen sängen, buenas noches!

Önskar du se tidigare inlägg så går du in på NYHETER / AKTUELLT