Resedagbok från Colombia dag 3

2015-10-02

Idag började vi med att äta frukost kl 06.30. Den bestod av massa färska helt fantastiska frukter, omelett och bröd. Även färskpressad juice som smakmässigt inte går att jämföra med Sverige! När vi hade ätit upp så gick Larsa tillbaka till rummet för att hämta vatten m.m. Strax efter han gick så fick Andreas ett fint besök precis jämte bordet, en liten kolibri kom flygandes för att suga i sig lite nektar från blommorna. Tyvärr hann han inte få en bild på den innan den flög vidare, men vi hoppas på att kunna få se någon mer under våran resa!

Kl 07.00 på sekunden kom vår kära pastor och hämtade upp oss för att ta oss ut till våran första dag på skolbygget.
Lite grundläggande info om hur skolan kommer byggas upp:
En gjuten bottenplatta fanns redan klar när vi kom och det stod betongpelare längs kanterna med ca 190 cm emellan.
Sen finns det massor med så kallade betongplank färdig gjutna, dom ser ut som vanliga plankor fast är av endast betong och armeringsjärn.
Pelarna som stod upp har ett spår på vardera sida för att planken skall placeras där i och sitta fast.
Sen ska det tillverkas takstolar av trä och placeras ett plåttak där på sedan, men det vet vi inte så mycket om än.
Vi ska berätta mer om taket när vi väl börjar med det.

Idag började vi med att bära massa betongplank som vi sedan började murade fast. Ett plank vägde nånstans mellan 30-40kg tippar vi på. Medans vi bar så började Joel att blanda bruk, en tombola fanns inte utan han blandade med en skyffel direkt på betongplattan. Han blandade så mycket som han trodde skulle gå åt under dagen direkt. Så vi fick passa bruket med jämna mellanrum och vattna det. Vi skulle jobba fram till kl 15 men fick avbryta vid 14, vi höll på att kollapsa. Den värmen som var mitt på dagen var helt galen, över 40 grader skulle vi tippa på och vindstilla är ingen bra kombination när man ska jobba. Vi fick ta vattenpauser nästintill hela tiden. Vi drack ca 5 liter var plus en halv liter Cola, medans personerna som jobbade med oss kanske drack en halv liter vatten. Deras kroppar är ju helt klart anpassade för detta klimatet för dom svettas knappt heller! Pastorn lämnade oss bara på morgonen och sedan åkte han tillbaka till kyrkan för att sedan komma med lunch till oss kl 12. Grillad kyckling, pasta, potatis och ris fick vi idag. Vi har nog aldrig ätit en mer saftig kyckling, fantastiskt gott! Efter vi jobbat klart så kunde inte pastorn hämta oss utan vi fick åka en liten tuctuc. Chauffören frågade om det var okej för oss att betala 4000 (12 svenska kronor), så vi dricksade med glädje. När vi kom tillbaka till hotellet efter en slitsam dag så var det riktigt skönt att duscha utan varmvatten för det finns inte ändå.

IMG-4824.JPG

Önskar du se tidigare inlägg så går du in på NYHETER / AKTUELLT