Välkommen på förhandsvisning till Brf Mossbergska!

2016-08-18

Lev och bo i romantisk stil
– i natursköna Västra Bodarna

Uppe på en kulle, inbäddad med grönskande ekar och omgärdad av vackra stengärdsgårdar och med vidsträckt utsikt över sjön Mjörn, ligger mangårdsbyggnaden till det som tidigare gick under namnet Mossbergska Friluftsskolan. En majestätisk byggnad som efter arvet av apotekaren Fredrik Mossberg (1850-1916) uppfördes för att skänka hälsovård åt barn och unga på den tiden. Byggnaden, som är i nationalromantisk stil, ritades av arkitekten Arvid Fuhre (1885-1959) och stod färdig att tas i bruk 1927. Verksamhet har bedrivits i fastigheten fram till början av 2000-talet – men alltsedan dess har byggnaden stått öde och tom. Något det nu ska bli ändring på, då Mossbergska åter ska sjuda av liv inom några år.

Här planeras nämligen för 29 bostadsrätter – varav 13 i huvudbyggnaden som ska genomgå en omfattande renovering. Runt om densamma ska fyra nya byggnader i harmonierande stil uppföras, vilka totalt kommer att inrymma 16 lägenheter tillsammans. Lägenheterna i föreningen kommer att finnas i två till fyra rum och kök i storlekarna 55 till 110 kvm. Alla lägenheter kommer att ha generösa altaner eller balkonger. Allt detta på bara några minuters promenadavstånd från sjön Mjörn.

Västra Bodarna ligger på bekvämt cykelavstånd från caféstaden Alingsås och med tåg tar man sig till Göteborg på ca 35 minuter. Det lilla samhället kan också erbjuda dagis, skola (årskurs 0-6) samt ett rikt idrotts- och föreningsliv.

Välkommen till Brf Mossbergska!

Se mer på vår förhandsvisning lördag 20 augusti kl 11-13!
Välkommen till Mossbergs väg i Västra Bodarna. Vi finns på plats och berättar mer. SK Mjörn bjuder på grillkorv och kaffe.

Mossbergska visning